Menu
Psychotherapie is therapeutische begeleiding van en voor de psyche van de mens, voor zowel volwassenen als kinderen.
Psychotherapie is een juiste weg voor iedereen die nieuwe denk en gedragspatronen wenst en dit alleen niet kan bewerkstelligen.
Kortom het oplossen van problemen en het ontwikkelen en toepassen van oplossingen om de levenskwaliteit te verbeteren.
Vormen van psychotherapie:
Verbaaltherapie: het analyseren en bespreken van problemen. Door nieuwe inzichten en aangereikte handvaten ontstaan nieuwe gewenste denk- en gedrags- patronen.
Vaker is verbaaltherapie alléén, niet afdoende, maar is therapie op het niveau van het onderbewustzijn nodig, door middel van technieken die het werken in het onderbewustzijn mogelijk maken, zoals:
  • Alfatraining
  • Hypnotherapie / NLP
  • Voices dialogue en / of innerlijk kind therapie
Dit zijn allemaal technieken die effectiever zijn dan praten. De cliënt weet soms niet waar de oorzaak van zijn probleem vandaan komt, maar kampt wel met dit probleem en kan het niet alleen oplossen.
Ook kan het zo zijn dat de cliënt exact weet wat de oorzaak van zijn probleem is, maar deze mentale wetenschap verandert niet zijn gevoel. Hij zit vast in een emotie of patroon.
Dan is werken op het niveau van het onderbewustzijn zéér effectief gebleken.
Soms zijn enkele sessies nodig, soms meerdere, maar over het algemeen, ook bij ernstigere trauma’s, is de cliënt niet langer dan 1 jaar in therapie en meestal zie ik hem 2x per maand voor de tijdsduur van ongeveer 1½ - 2 uur per keer.
We beginnen met een uitgebreide intake, waarin zijn achtergrond, familie omstandigheden, verleden en zijn hulpvraag wordt besproken.
Deze intake geeft duidelijkheid over het probleem en de doelstelling die de cliënt beoogt en of de cliënt bij mij aan het juiste adres is om zijn doelstelling te bereiken.
Wanneer dat het geval is en het "klikt" tussen de cliënt en mij als therapeute, dan start de therapie.

Van iedere sessie dient de cliënt een verslag te schrijven, over wat we in de sessie gedaan hebben, welke stappen er hebben plaatsgevonden als onderdeel van zijn helings- en veranderings- proces.
Als therapeut maak ik uiteraard ook aantekeningen en iedere volgende sessie beginnen we met het voorlezen van het verslag dat de cliënt gemaakt heeft.
Zo weet ik als therapeut of de cliënt de sessie goed heeft geplaatst voor zichzelf en waar nodig wordt het verslag aangevuld of gecorrigeerd.
Deze verslagen zijn van groot belang tijdens de duur van de therapie maar óók na afloop van het therapie traject.
Als het even niet zo goed zou gaan of een oud patroon duikt op, dan zijn de sessie verslagen een wegwijzer voor diegene om zichzelf te kunnen helpen en zich weer goed te voelen.
Adres:
Oude Rijksweg Noord 18
6114 JD Susteren

Email: info@praktijk-energetische-geneeskunde-hypnotherapie.net
website: www.praktijk-energetische-geneeskunde-hypnotherapie.net
Tel.nr.: 046 - 426 5023
KvK.nr: 54986869

Klik hier voor een plattegrond of routebeschrijving
U kunt de praktijkassistente bereiken op maandag en donderdag tussen 13.30u en 17.00u.

Mocht u op een ander tijdstip bellen kan het zijn dat zij u niet persoonlijk te woord kan staan. Spreekt u dan alstublieft uw naam en telefoonnummer in, dan belt zij u graag zo spoedig mogelijk terug.

Log In or Register